Sommarnöjens textlogotyp

Vi sparar data i cookies för att förbättra din upplevelse av hemsidan. Läs mer

OK

Beach lounge i skärgården

När sommaren närmar sig vill många ta tag i utemiljön runt sommarhuset. Om man har en sjötomt vill man helst vistas så mycket som möjligt nere vid vattnet – men det är inte alltid där det är bekvämast . Sommarnöjen hjälper nu många beställare att ta ett helhetsgrepp om sina bryggor, sjöbodar och altaner.

Denna familj ringde oss när de just hade köpt att klassikt sommarställe i Stockholm södra skärgård. Byggnaderna var gedigna men placerade en bit upp på tomten. Nere vid sjön fanns en sliten brygga, en förfallen bastu och branta klippor. Vårt uppdrag blev att skapa en ny strandmiljö som lockar till umgänge. Man vill att livet på sommaren ska levas nere vid sjön.

Tillsammans med Arrhov Frick Arkitektkontor skapade vi en modern lösning för avkoppling, utematlagning, umgänge och bastubad. Bryggan och det ojämna området vid stranden får nya ytskikt och breddas. I bakkant skräddarsys ett bastuhus i svart trä, inredd med ljust trä och kalksten. Dusch och utekök med kyl integreras i husets fasader och vikdörrar döljer fönster och köksområde. För att öka rumskänslan på uteplatsen övergår huset till ett spaljéklätt uterum som minskar solens instrålning under heta sommardagar.

Vi bistår familjen med skisser, produktionsritningar och materialval, sköter processen för strandskyddsdispens med kommunen och ser till att hela härligheten står klar nästa sommar – med utvalda loungemöbler, trådlös musikanläggning och stämningsfull utebelysning. Genom att skapa något extra av området nere vid sjön ökar glädjen med hela lantstället och ett nytt liv öppnar sig.

Publicerad: 2012-05-31


Kontakta oss

Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp

Alternativt skicka oss din fråga eller mötesförfrågan så svarar vi skriftligen

E-postadress