Vi sparar data i cookies för att förbättra din upplevelse av hemsidan. Läs mer

OK

Attefallshus 30 kvm – nya regler

Nu är det klart. Riksdagen har tagit beslut om nya regler för Attefallshus som börjar gälla den 1 mars 2020. Detta är de viktigaste förändringarna:

  • Du får bygga ett Attefallshus på 30 kvm om huset ska användas som bostadshus. Detta kallas då ett komplementbostadshus. Det ska ha badrum och kök samt vara tillgänglighetsanpassat.
  • Alternativt får du bygga ett Attefallshus på 25 kvm med annan användning än bostadshus. Det kallas då ett komplementhus. Det behöver inte ha godkänt badrum eller kök.

Sommarnöjen byggde Sveriges första Attefallshus redan 2014. 2020 skapar vi Sveriges vackraste och mest välbyggda Attefallshus i vår egen fabrik.

Till lagändringen 2020 presenterar vi en helt ny kollektion av Attefallshus på 30 kvm som uppfyller alla krav på komplementbostadshus. Vi har arbetat länge med att ta vara på det bästa i våra populära modeller på 25 och 35 kvm för att utnyttja det nya formatet på bästa sätt. Om du föredrar ett gästhus utan kök eller badrum finns många spännande versioner i vår kollektion av komplementhus på 25 kvm.

Vill du redan nu veta mer om våra nya Attefallshus, kontakta oss på info@sommarnojen.se eller 08-410 715 00.

Publicerad: 2020-01-15


Kontakta oss

Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp

Alternativt skicka oss din fråga eller mötesförfrågan så svarar vi skriftligen

E-postadress