Sommarnöjens textlogotyp

Vi sparar data i cookies för att förbättra din upplevelse av hemsidan. Läs mer

OK

Arkitekten som gör kunden till arkitekt

Therese Andersson ingick i teamet när vi förra året började utveckla c/o Sommarnöjen, våra första hus som byggs färdiga inomhus i fabrik. Nu välkomnar vi Therese som kollega på heltid. Hennes säkra blick och omtanke om varje beställare blir en stor tillgång.

Efter många års erfarenhet av arkitektritade och platsbyggda hus började vi förra året skapa något nytt. 100 % prefabricerade hus som skulle kombinera hög designgrad och kvalitet med enkel leverans.

Ett stort team arbetade nära ihop – arkitekter, inredare, konstruktörer, byggledare, el- och VA-konsulter och inköpare. Therese Andersson, som då hade ett år kvar till examen på Arkitektskolan vid KTH i Stockholm, var med från början.

Under sin tid hos oss har Therese tagit fram skräddarsydda hus för ett trettiotal beställare. Hon har besökt våra fabriker otaliga gånger och löst utmanande konstruktionsfrågor. Granskat utformning av infästningar och beslag hos fönsterfabriker. Testat järnvitriol-, tjär- och linoljebehandlingar. Och blivit Sveriges kanske mest erfarna arkitekt på att göra bygganmälningar för Attefallshus.

Therese har en unik förmåga att visualisera våra beställares egna idéer. Till skillnad från många arkitekter motiveras hon av att arbeta i nära samverkan med kunden. Många av våra hus kommer till under intensiva arbetsmöten där Therese hjälper kunderna att konkretisera sina tankar och forma dem till skisser som finslipas tillsammans.

Thereses arbetssätt och engagemang har sin grund i hennes tidigare yrkesliv, med erfarenheter som inte är så vanliga i arkitektkåren – idrottslärare, idrottsledare, dramacoach och dansare. Redan när Therese från tio års ålder fick arbeta i familjens lanthandel utanför Mariestad lärde hon sig att nästan ingenting är omöjligt och att kunder som bemöts med engagemang kommer tillbaka.

Inspirerade av Thereses barndoms lanthandel har vi investerat i ett förråd av delikat marsipankonfekt med smaker som pistage, ädelbitter och calvados. Att skapa vackra hus med Therese kräver energi. Nu ser vi till att vi våra besökare får den näring de behöver.

Publicerad: 2014-10-23


Kontakta oss

Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp

Alternativt skicka oss din fråga eller mötesförfrågan så svarar vi skriftligen

E-postadress