Sommarnöjens textlogotyp

Vi sparar data i cookies för att förbättra din upplevelse av hemsidan. Läs mer

OK

Så går det till

Att köpa ditt fritidshus från Sommarnöjen är enkelt. Bestäm själv hur involverad du vill vara. Det går fint att luta dig tillbaka och låta oss göra jobbet. Här kan du läsa om vår process steg för steg.

Rådgivning

Första steget är att bestämma hur ditt hus ska se ut. Våra arkitekter hjälper dig att hitta det utförande som bäst tar tillvara på dina önskemål och platsens potential. Du kan få våra Sommar i olika storlekar – med olika planlösningar, arkitektoniska uttryck och interiörstilar. Du kan välja ytskikt, material, kulörer och bland en mängd fina tillval. Du kan också få ditt hus måttbeställt efter dina egna önskemål.

Vi träffar dig gärna och lyssnar på dina tankar. Våra arkitekter hjälper dig sedan att förverkliga ditt eget hus.

Offert

Vi hjälper dig med att finna det hus som passar dina önskemål och tar fram en offert med nyckelfärdig leverans. Offerten anger ett fast pris så att du har full kontroll på husets kostnad. Om du vill kan vi även hjälpa dig att söka bygglov och ta in offerter från lokala entreprenörer för grund och anslutningar.

Avtal och garanti

När vi är överens skrivs ett villkorat köpeavtal. Skulle kommunen inte godkänna bygglovsansökan hävs köpet utan kostnad för dig.

Väljer du ett hus med totalentreprenad tecknar vi entreprenadavtalet ABS09 vilket innebär att Sommarnöjen tar ansvar för hela projektet i upp till tio år.

Väljer du att handla upp markarbetena själv köper du ett färdigt hus enligt köpeavtalet AA12 som baseras på Konsumentköplagen och ger två års garanti.

Bygglovshandlingar

När offerten är accepterad och vi tecknat ett villkorat avtal tar vi fram bygglovshandlingarna och följer upp kontakterna med handläggare på kommunen. Allt du behöver göra är att signera. Har du valt ett skräddarsytt hus tar vi först fram skisser för bygglovet som justeras tills du är nöjd.

Väljer du ett standardutförande kan du ändra tillval och ytskikt innan bygglovsansökan görs klart. Ändringar som inte påverkar det beviljade bygglovet kan göras ända fram till huset går i produktion. Alla våra hus uppfyller naturligtvis svenska byggregler.

Startbesked

Efter godkännande och startbesked från kommunen kan vi börja tillverka ditt hus. Vi tar fram konstruktionsritningar som du godkänner. Sedan startar produktionen och du får en preliminär leveransvecka av oss.

Detta är sista chansen till att göra ändringar som inte påverkar det beviljade bygglovet. Ändringar kan påverka leveranstiden.

Förberedelser och tillverkning

Medan ditt hus byggs i fabriken förbereder du tomten med grund och anslutningar.
Om du väljer ditt hus med totalentreprenad tar vi hand om upphandling, samordning av markberedning och grund, anslutningar el och VA och kranlyft.

Du kanske föredrar att själv handla upp arbetena på plats? Då hjälper vi dig med de ritningar och handlingar som dina entreprenörer behöver.

Våra hus kommer till dig i färdiga moduler med all inredning på plats och isolerat bottenbjälklag. Det går därför utmärkt att ställa huset på en enkel plintgrund. Det är  funktionellt och snällt mot både naturen och plånboken.

Leverans

Tiden från produktionsstart till nyckelfärdig leverans är 26 veckor i genomsnitt. Den kan variera över året och anges i din offert. När huset går i produktion får du en preliminär leveransvecka.

När ditt hus är färdigt transporteras det till din tomt i färdiga moduler. De lyfts på plats med kran från lastbil eller båt.
Hur långt man kan lyfta ett hus från vägen eller sjön beror på husets storlek och tomtens topografi. Om vägen till tomten är smal eller om avståndet är långt kan det ändå gå att leverera huset i mindre specialmoduler.

Huset ställs ner på grunden som förberetts innan. Vår personal tar emot och sätter ihop modulerna till ett nyckelfärdigt hus, vanligtvis inom en arbetsvecka.

Inkoppling

När vi är klara med husets leverans kopplar den lokala entreprenören på el och VA. Detta går normalt sett på några timmar.

Flytta in

Innan du flyttar in i ditt hus ska du ha ett slutsamråd med kommunen och din kontrollansvarige. Till slutsamrådet ska alla funktionskontroller vara utförda och intyg utfärdade. Därefter utfärdar kommunen ett slutbesked och du kan flytta in.

Önskar du besiktiga huset kan en oberoende besiktningsman kontrollera att allt är korrekt utfört och godkänna huset. Skulle det finnas anmärkningar innebär vår garanti att vi åtgärdar dem inom två månader.

 

Kontakta oss

Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp

Alternativt skicka oss din fråga eller mötesförfrågan så svarar vi skriftligen

E-postadress