Vi sparar data i cookies för att förbättra din upplevelse av hemsidan. Läs mer om användningen av cookies och hur du kan anpassa dessa.

OK

Utemiljö för Plaza Magazine

För sitt stora utereportage inför sommaren sökte Plaza efter ett lantställe utöver det vanliga. Valet föll på en av våra Skandinaviska Sommarvillor. Teamet åkte ut i Stockholms skärgård en solig försommardag. Efter dagens arbete ville ingen åka hem.

Det utvalda sommarhuset har uteplatser, altaner och trappor placerade i fyra väderstreck. De har integrerats i husets arkitektur och anpassats till den bergiga tomtens förutsättningar. Uterummen möblerades med bekväma sittmöbler och en matplats som harmoniserar med husets färgskala.

Till skillnad från reportage som bygger på inköpta accessoarer skapade Plazas stylist sin inredning från enkel rekvisita i naturen omkring – drivved, kvistar och pinnar. Det blev till en helhet tillsammans medhusets egna naturmaterial.

Likt alla våra hus kännetecknas även detta av påkostad enkelhet med massiva trägolv och paneler i väggar och tak, naturligt oljade ytor och rena glasytor som släpper in naturen.

Fotografen, stylisten och assistenterna upprepade att de aldrig hade sett ett nytt hus som blivit en så naturlig del av sin plats, som om det alltid hade stått där. Det kan se enkelt ut i efterhand men kräver engagerade arkitekter, pedantiska byggare och platsbyggda lösningar i lösvirke.


Vill du hellre prata med oss?

Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp inom kort.

Alternativt skicka oss din fråga eller boka ett personligt möte så svarar vi skriftligen.

E-postadress

Nyhetsbrev

Vill du få senaste nytt om fritidshus och Attefallshus?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev genom att fylla i din e-postadress*