Sommarnöjens textlogotyp

Vi sparar data i cookies för att förbättra din upplevelse av hemsidan. Läs mer

OK

Oasen vid vattenhålet

När Martin och Jenny höll på att anlägga det svalkande vattenhålet hemma i Billdal utanför Göteborg insåg de att de även ville ha ett poolhus. Då kunde de även få sina behov för gästhus och extra kontor uppfyllda.
När de jämförde priser mellan olika husleverantörer insåg de att de kunde få ett Attefallshus nyckelfärdigt för samma pris som om de gjorde allt själva. De ville dock inte enbart ha ett funktionellt hus, fyllt med med plast, klumpiga lister och PVC-fönster. De ville ha något som både såg bra ut och kändes äkta – och som var byggt i genomtänkta material inifrån och ut.
Under denna tid bjöd en vän med Jenny för att titta på ett av Sommarnöjens Attefallshus. Det huset blev inspirationen för deras eget Tidlös Sommar 25.
Huset är målat i grånande tjärvitriol och står nu på den stora träterrassen precis vid poolen. För att bryta av mot allt trä valde de plåttak med förzinkad finish. De stora skjutglaspartierna vetter mot poolen och runt ena hörnet och har en ytbehandling som passar med helheten.
”Att ha stora glasfönster ger en uterumskänsla”, berättar Jenny.
Invändigt valde de inredningsstilen Lugn. Genomgående används ljusa, massiva naturmaterial. Väggarna är täckta med vit stående träpanel och det massiva golvet med vitvaxat trä.
”När man kliver in är det ett visst lugn faktiskt”, fortsätter hon. ”Vi sitter även här och jobbar. Det fungerar hur bra som helst.”
Allrummet har de valt att inreda med en bäddsoffa.  Även loftet kan användas för övernattning.
Under sommaren öppnar de upp skjutglasdörrarna och använder huset som ett faktiskt uterum. De har inte bara fått ett praktiskt poolhus, utan också en vacker plats hus att umgås på. Precis som Martin och Jenny önskade.

foto: Oliver Olsson

Publicerad: 2019-06-14


Kontakta oss

Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp

Alternativt skicka oss din fråga eller mötesförfrågan så svarar vi skriftligen

E-postadress