Nytt lantställe från grunden

Familjen kontaktade oss med drömmar om att skapa ett helt nytt lantställe på sjötomten som än så länge bestod av en sliten sjöbod. Problemet var att man tidigare fått avslag på bygglov samt att vatten och avlopp behövde lösas från grunden.

Sommarnöjen tog sig an projektet som en helhet. Som arkitekter valdes Arrhov Frick Arkitektkontor. Tillsammans utredde vi olika alternativ för vatten och avlopp. Studerade grannfastigheter och olika möjligheter att ta tillvara tomtens bergiga topografi. Efter informella kontakter med kommunen lyckades vi finna den mest framkomliga vägen framåt och tog fram skisser för hela lantstället.

Lösningen svarar mot familjens behov. En huvudbyggnad på 80 kvm med grönt uterum med både utsikt och sol. Ett gästhus med avskildhet. Och en bastu med integrerad utvändig badtunna. Alla byggnader bildar en helhet och smälter in i omgivningen. Genomgående enkla linjer och gedigna naturmaterial.

Nu när familjen godkänt skisserna börjar en fas av samarbete där vi tillsammans beslutar om inredning och detaljutformning, ett arbete där form, funktion och ekonomi vägs mot varandra. Vi hjälper kunden att göra prioriteringar utifrån sina behov och svarar därefter för processen fram till bygglov. Familjen kan koppla av och se fram mot inflyttning sommaren 2012.


Vill du hellre prata med oss?

Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp inom kort.

Alternativt skicka oss din fråga eller boka ett personligt möte så svarar vi skriftligen.

E-postadress

Nyhetsbrev

Vill du få senaste nytt om fritidshus och Attefallshus?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev genom att fylla i din e-postadress*