Naturnära på västkusten

Vår kunds lantställe i Bohuslän ligger i en typisk öppen västkustmiljö med utsikt över havet. En bit från huvudbyggnaden finns en glänta med grönska. Här vill man skapa ett gästhus där barnen och deras familjer kan leva sitt eget liv.

Tillsammans med Arrhov Frick Arkitektkontor har Sommarnöjen skapat ett skräddarsytt hus. Avskildhet, eget uttryck och hög kvalitet i materialen gör att det kompakta gästhuset känns som ett riktigt lantställe.

Huset öppnar sig mot solen och utsikten samtidigt som det skärmar av mot grannar. Det vilar på en generös uteplats som är integrerad till en solid enhet. De utvändiga materialen skapar en lugn helhet – träpanel, faltak i kärnfuru och breda skjutdörrar av ladugårdstyp som sluts när huset inte används. Allt behandlas med järnvitriol i klippornas ton.

Invändigt byggs huset med ljusa träslag. Kök och toalett har hållbara ytor i massiv ljusgrå Ölandssten. Integrerade sängar och loft gör att utrymmena utnyttjas maximalt och ger plats för umgänge.

Vid sidan av att skapa och uppföra gästhuset bistår Sommarnöjen kunden med en sjöstuga, uteplatser samt alla kontakter med kommunen för bygglov.


Vill du hellre prata med oss?

Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp inom kort.

Alternativt skicka oss din fråga eller boka ett personligt möte så svarar vi skriftligen.

E-postadress

Nyhetsbrev

Vill du få senaste nytt om fritidshus och Attefallshus?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev genom att fylla i din e-postadress*