Vi sparar data i cookies för att förbättra din upplevelse av hemsidan. Läs mer om användningen av cookies och hur du kan anpassa dessa.

OK

Vägen till ett lyckat bygglov

När Sara och Magnus köpte den fantastiska sjötomten en halvtimme utanför Stockholm visste de inte vad de som väntade. Men det slutade bättre än de kunnat ana.

Vid vårt första besök på platsen såg vi en vacker och svåråtkomlig bergstomt med begränsad byggbar bredd. När vi började arbeta tillsammans växte utmaningarna:

  • Strandskyddshandläggaren hänvisade till bestämmelser som omöjliggjorde en placering nära sjön.
  • Bygglovshandläggaren ville att huset skulle vara lågt och följa marken. Sedan tog en ny handläggare över och ansåg att huset istället borde byggas upp med pålar för att undvika sprängning.
  • Grannparet på ena sidan motsatte sig ett hus högt upp på tomten och grannen på andra sidan motsatte sig en placering nära sjön.
  • Kulturförvaltningen hänvisade till att området är historiskt intressant och krävde tak, fasad och utformning i gammal stil.
  • Sara och Magnus önskade ett modernt hus med plats för familj och gäster och en altan med jacuzzi.

Utifrån detta har Sommarnöjen och arkitekterna Johan Arrhov och Henrik Frick hjälpt beställarna att få ut det mesta möjliga av sin tomt. Efter två år av hårt arbete har alla accepterat vårt förslag. Denna vecka kommer våra maskiner ut och bygget kan börja.

Nästa sommar flyttar Sara och Magnus in i ett sommarhus på 150 kvm med en långsmal form som följer naturen. Allrummet har ett markerat blickfång över sjön. Bastu, relax och gästrum ligger avskilt på det nedre planet. Badtunnan är diskret infälld i altanen.

Trots alla hinder kommer Sara och Magnus hus att bli större och vackrare än de vågade hoppas och uppföras nära sjön. Månader av arbete har gett resultat. Familjen kommer att få ett hus som ger fantastisk livskvalitet och har säkrat värdet på sin investering. Vi återkommer med bilder nästa


Vill du hellre prata med oss?

Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp inom kort.

Alternativt skicka oss din fråga eller boka ett personligt möte så svarar vi skriftligen.

E-postadress

Nyhetsbrev

Vill du få senaste nytt om fritidshus och Attefallshus?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev genom att fylla i din e-postadress*