Vi sparar data i cookies för att förbättra din upplevelse av hemsidan. Läs mer om användningen av cookies och hur du kan anpassa dessa.

OK

Klipphuset på Tjörn

Kim och Helena stötte på flera hinder i jakt på sitt sommarhus. De önskade ett modernt hus med plant tak och takterrass för att ta tillvara på havsutsikten. Men kommunen sa nej, med motiveringen att det inte passade i det gamla fiskarsamhället på Tjörn. Huset behövde ha sadeltak.

Sadeltak och massivt trä i ett litet hus på 35 kvadrat kan göra att det känns som en trång stuga, något som Kim och Helena ville undvika. Loftet togs därför bort, för att skapa större rymd i allrum och kök. Golvyta frigjordes med smarta lådor under sängarna. Träpanelen i väggar och tak byttes ut till förmån för släta, vita ytor. Träet som genomgående material i huset behålls, men tonas ner för ett modernare intryck.

”Det känns som 75 kvm”, berättar Kim entusiastiskt.

Ytterligare ett hinder på vägen till drömhuset inträffade vid leveransen. Under transporten ut till Kyrkesund på Tjörn skadades huset oväntat i en olycka på de smala vägarna. Kim och Helena kunde därför inte flytta in som planerat, trots att nyckeln suttit lockande i ytterdörren.

 

Sommarpremiären fick vänta, medan personal skickades till tomten för att åtgärda de skador som uppstått och för att byta de trasiga delarna.

”Sommarnöjen skötte det bra”, berättar Kim. ”Det gick snabbt och smidigt att fixa allt.”

Huset står på diskreta plintar på grå skärgårdsklippor. Tjärvitriolen och plåttaket gör att huset smälter in i miljön på ett naturligt sätt. Från vägen ser det ut som att huset svävar. Många nyfikna besökare har lockats av synen och velat se huset på närmare håll, och Kim och Helena har stolt visat upp det.

Sommardagarna i det nya huset har börjat med att dra ifrån skjutglasdörrarna och dricka morgonkaffe med benen dinglande över den grå klipphällen. Utanför står höga, lövklädda björkar. Där föreställer de sig den pergola som de planerar att bygga tillsammans med Sommarnöjen. Det kommer bli ett uterum utan insyn, samtidigt som det är helt öppet. Det perfekta tillskottet till Kim och Helenas vackra lantställe.

Huset som familjen valde heter Tidlös Sommar 35. Läs mer om modellen här.


Vill du hellre prata med oss?

Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp inom kort.

Alternativt skicka oss din fråga eller boka ett personligt möte så svarar vi skriftligen.

E-postadress

Nyhetsbrev

Vill du få senaste nytt om fritidshus och Attefallshus?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev genom att fylla i din e-postadress*