Vi sparar data i cookies för att förbättra din upplevelse av hemsidan. Läs mer om användningen av cookies och hur du kan anpassa dessa.

OK

360 graders utsikt över kobbar och skär

På en egen ö i Stockholms skärgård där familjen har vistas i generationer, önskade våra beställare att skapa ett nytt sommarnöje som de kunde njuta av året runt. Nu kan vi snart se resultatet.

Familjen ville behålla skärgårdskänslan, men samtidigt sätta en egen prägel på platsen med tydliga former. Sommarnöjen tog in Arrhov Frick Arkitekturkontor för uppdraget och efter att ha utvecklat iden i flera steg är huset nu påväg att slutföras på ön.

Det 175 kvadratmeter stora huset är högt placerat på öns centrala berg. Naturens grå färger tas upp av grunden och zinktaket medan de invändiga materialen är betong, natursten och obehandlat trä. Helglasade öppningsbara partier längs alla fasader ger 360 graders utsikt över kobbar och skär.

Planlösningen utgår från nio kvadrater, alla med olika rumslig funktion. Två sovrum, badrum och ett öppet kök omringar den öppna sällskapsytan. Våra beställare inspireras av feng shui, där cirkelformer anses bidra till frihet, välbehag och himmelsk kraft. Som kontrast till det linjära skapade vi därför en rund eldstad som har sänkts ner i golvet och ett tydligt runt fönster på husets markfasad.

Det återstår ännu några månader innan inflyttning. Tills dess kommer huset fått platsbyggd inredning från vårt norrländska snickeri och alla bekvämligheter i kök och badrum. Robusta material som ådras värdigt och enkla former. Det behöver inte vara mer komplicerat än så för att kännas unikt och exklusivt.


Vill du hellre prata med oss?

Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp inom kort.

Alternativt skicka oss din fråga eller boka ett personligt möte så svarar vi skriftligen.

E-postadress

Nyhetsbrev

Vill du få senaste nytt om fritidshus och Attefallshus?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev genom att fylla i din e-postadress*