Vi sparar data i cookies för att förbättra din upplevelse av hemsidan. Läs mer om användningen av cookies och hur du kan anpassa dessa.

OK

En Ålabod att leva i

Anna och Marcus har promenerat längs havet i Maglehem många somrar. Vid strandkanten står de traditionella Ålabodarna i små grupper. Bodarna har enkla långsmala volymer och höga sadeltak. När de skulle bygga sitt egna hus kom inspirationen just från de enkla byggnaderna på stranden.

Anna och Marcus tilltalades av Sommarnöjens arkitektur med tydliga grafiska former. En Tidlös Sommar 50 med vackert sadeltak och mycket ljusinsläpp var det hus som påminde mest om visionen de såg framför sig. Men för att få exakt vad de önskade behövde planlösningen ändras. Tillsammans med våra arkitekter ritades Sommar 50 om för att passa den traditionella bebyggelsen.

Huset förlängdes för att markera den långsträckta formen och ytan slutade på 56 kvm. Allrummet och köket blev förlängda i den omritade planlösningen, men även sovrummen blev rymligare. För att få mer höjd på sovloftet höjdes takhöjden med 30 cm. Taket är i skiffergranulat och ytterväggarna målades i svart. Det moderna intrycket förstärks av att halva huset är i glas. Det tillför ytterligare en dimension.

– ”Det är ett hus som skiljer sig från andra hus i Maglehem, samtidigt som det påminner om de små Ålabodarna”, berättar Marcus.

Tomten ligger i en sandskog omgivet av höga tallar, bara 600 meter från havet. Platsen var bekant sedan tidigare eftersom Anna är därifrån, men nu kan de uppleva den på ett annat sätt. De breda glaspartier är mysiga att gömma sig bakom när vinden blåser som det kan göra på platser nära havet.

– ”Huset är anspråkslöst, men när man studerar detaljerna ser man att det är välgjort. Tiden som lagts ned på materialval gör att huset känns enhetligt.”

Det var viktigt för dem att deras husleverantör skulle kunna ta hand om allt och verkligen leverera ett nyckelfärdigt hus. Anna och Marcus bor nämligen 60 mil från sitt lantställe och hade inte möjlighet att åka dit och förbereda.

Nu har de även valt att anlita Sommarnöjen för att bygga en altan till huset. Den ska gå hela vägen runt och från varje rum finns en glasdörr som leder ut. För de vill vara så nära den vackra miljön som möjligt. De höga tallarna, bleka sanddynorna – och Ålabodarna såklart.


Vill du hellre prata med oss?

Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp inom kort.

Alternativt skicka oss din fråga eller boka ett personligt möte så svarar vi skriftligen.

E-postadress

Nyhetsbrev

Vill du få senaste nytt om fritidshus och Attefallshus?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev genom att fylla i din e-postadress*