Delad glädje är dubbel

En gång om året rubbas lugnet i skärgårdsidyllen. Det är när Ditte och Johan, de två vuxna barnen och deras familjer ska bo i sommarhuset samtidigt. Vi fick uppdraget att återskapa harmonin.

Familjens sjöställe har hört till släkten länge. Det är en vacker naturtomt med en äng som sluttar ner mot sjön. På kullen vakar ett klassiskt symmetriskt hus skapat av Margen Wigow Arkitektkontor.

Med tilltagande antal barnbarn har behovet av separata hus för barnens familjer vuxit sig starkare. Samtidigt tillåts endast ett gästhus av måttlig storlek på tomten.

Tillsammans med Arrhov Frick Arkitektkontor har vi skapat en lösning som ger bästa möjliga funktion utifrån förutsättningarna och knyter an till huvudbyggnadens arkitektur.

Sovrum, badrum, förvaring och loft för barnen har dubblerats så att varje familj får sina privata utrymmen. De sociala delarna är gemensamma så att den begränsade ytan tas tillvara.

Husets placering i en fin skogsdunge ger känslan av en egen oas.  Naturen har satt tonen för form och materialval – en medvetet enkel skogsstuga helt i trä.  Den kuperade markens nivåskillnader tas varsamt upp med limträstolpar som liksom hela huset svarttjäras.

Ett fönsterband löper runt huset och ger 360 graders utsikter med olika karaktärer – tallar och täta snår, himmel och vatten. Den låga bröstningen kan användas för sittbänkar, böcker och krukor.  När fönsterbandet öppnas upp förvandlas huset till ett uterum bland träden.

Läs mer om vårt samarbete med Arrhov Frick Arkitektkontor.


Vill du hellre prata med oss?

Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp inom kort.

Alternativt skicka oss din fråga eller boka ett personligt möte så svarar vi skriftligen.

E-postadress

Nyhetsbrev

Vill du få senaste nytt om fritidshus och Attefallshus?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev genom att fylla i din e-postadress*