Sommarnöjens textlogotyp

Vi sparar data i cookies för att förbättra din upplevelse av hemsidan. Läs mer

OK

Så går det till

Att köpa ditt Attefallhus från Sommarnöjen är enkelt. Bestäm själv hur involverad du vill vara. Det går fint att luta dig tillbaka och låta oss göra jobbet. Här kan du läsa om vår process steg för steg.

Rådgivning

Första steget är att bestämma hur ditt hus ska se ut. Våra arkitekter hjälper dig att hitta det utförande som bäst tar tillvara på dina önskemål och platsens potential.
Du kan få våra Attefallshus och friggebodar i många utföranden – med olika planlösningar, arkitektoniska uttryck och interiörstilar. Du kan välja ytskikt, material, kulörer och bland en mängd fina tillval. Du kan också få ditt hus måttbeställt efter dina egna önskemål.

Vi träffar dig gärna och lyssnar på dina tankar. Våra arkitekter hjälper dig sedan att förverkliga ditt eget hus.

Offert

Vi hjälper dig med att hitta ett hus som passar dina önskemål och tar fram en offert för en nyckelfärdig leverans.
Offerten anger ett fast pris så att du har full kontroll på husets kostnad. Om du vill kan vi även hjälpa dig med totalentreprenad. Då tar vi hand om allt från att göra bygganmälan till att ta in offerter från lokala entreprenörer för grund och anslutningar. Vi håller då i alla kontakter.

Avtal och garanti

När vi är överens skrivs ett villkorat köpeavtal. Skulle kommunen inte godkänna bygganmälan hävs köpet utan kostnad.
Väljer du ett hus med totalentreprenad tecknar vi entreprenadavtalet ABS09 vilket innebär att Sommarnöjen tar ansvar för hela projektet i upp till tio år.
Väljer du att handla upp markarbetena själv köper du ett färdigt hus enligt köpeavtalet AA12 som baseras på Konsumentköplagen och ger två års garanti.

Bygganmälan

När offerten är accepterad och vi tecknat ett villkorat avtal tar vi fram bygganmälan och följer upp kontakterna med handläggare på kommunen. Allt du behöver göra är att signera. Har du valt ett skräddarsytt hus tar vi först fram skisser för bygglovet som justeras tills du är nöjd.
Väljer du ett standardutförande kan du ändra tillval och ytskikt innan bygglovsansökan görs klart. Ändringar som inte påverkar det beviljade bygglovet kan göras ända fram till huset går i produktion. Alla våra hus uppfyller naturligtvis svenska byggregler.

Startbesked

Efter godkännande och startbesked från kommunen kan vi börja tillverka ditt hus. Vi tar fram konstruktionsritningar som du godkänner. Sedan startar produktionen och du får en preliminär leveransvecka av oss.
Detta är sista chansen till att göra ändringar som inte påverkar det beviljade bygglovet eller bygganmälan. Ändringar kan påverka leveranstiden.

Förberedelser och tillverkning

Medan ditt hus byggs i fabriken förbereder du tomten med grund och anslutningar.
Om du väljer ditt hus med totalentreprenad tar vi hand om upphandling, samordning av markberedning och grund, anslutningar el och VA och kranlyft.
Du kanske föredrar att själv handla upp arbetena på plats? Då hjälper dig med de ritningar och uppgifter dina entreprenörer behöver.
Våra små hus kommer till dig helt färdiga, med all inredning på plats och isolerat bottenbjälklag. Det går därför utmärkt att ställa huset på en enkel plintgrund. Det funktionellt och snällt mot både naturen och plånboken.

Leverans

Tiden från produktionsstart till nyckelfärdig leverans är i genomsnitt 20 veckor för våra mindre hus. Den kan variera över året och anges i din offert. När huset går i produktion får du en preliminär leveransvecka.
När ditt hus är färdigt transporteras det till din tomt helt färdigt. Det lyfts på plats med kran från lastbil eller båt.
Hur långt man kan lyfta ett hus från vägen eller sjön beror på husets storlek och tomtens topografi. Om vägen till tomten är smal eller om avståndet är långt kan det ändå gå att leverera huset i två mindre moduler som vi sedan monterar ihop på plats.

Inkoppling

När vi är klara med husets leverans kopplar den lokala entreprenören på el och VA. Detta går normalt sett på några timmar.

Flytta in

Vi lämnar över nyckeln till ditt hus som nu är färdigt för att flytta in. Önskar ni besiktiga huset kan en oberoende besiktningsman kontrollera att allt är korrekt utfört och godkänna huset. Skulle det finnas anmärkningar innebär vår garanti att vi åtgärdar dem inom två månader.

Kontakta oss

Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp

Alternativt skicka oss din fråga eller mötesförfrågan så svarar vi skriftligen

E-postadress