Vi sparar data i cookies för att förbättra din upplevelse av hemsidan. Läs mer

OK

Sveriges första 30 kvadratmeter Attefallshus

Regeringen vill tillåta större Attefallshus genom att öka den maximala byggytan till 30 kvadratmeter. Nu ska Boverket utreda frågan och presentera ett förslag under 2018. Om planerna då står fast kan vi hoppas på en lagändring under 2019.

Sommarnöjen blev ombett att bygga Sveriges första Attefallshus på 25 kvm under våren 2014. Huset ställdes på Norrmalmstorg och där presenterade den tidigare bostadsministern Stefan Attefall de nya reglerna.

Nu följer vi utvecklingen noga och har satt en grupp arkitekter på att utveckla morgondagens Attefallshus på 30 kvm. Vi tar fasta på våra erfarenheter av att ha varit först med att leverera nyckelfärdiga Attefallshus och kommer att göra framtidens hus ännu bättre.

Nya c/o 30

Inspirerat av Ralph Erskines svepande former är c/o 30 ovanligt rymlig med ett separat sovrum för två personer på entréplan och ett sovloft för fyra. Badrum och kök innehåller allt som behövs för permanentboende och det luftiga allrummet ger utblickar i tre väderstreck. Den inbyggda altanen med pergola blir användbar stora delar av året med sin infällda belysning och infravärme.

Arkitektoniskt kännetecknas c/o 30 av rena linjer där alla detaljer stödjer helheten. Uteplatsen, skjutglaspartiet och fasaden är integrerade och ger ett lugnt intryck. Det karakteristika bakstycket har dolda fönster för badrum, sovrum och sovloft. Som alla Sommarnöjens hus byggs c/o 30 genomgående i naturmaterial, inifrån och ut.

Du kan förse ditt nya hus med lösningar från c/o 30, oavsett hur stort hus du tänker dig. Kontakta oss så hjälper vi dig!

Publicerad: 2018-03-15


Kontakta oss

Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp

Alternativt skicka oss din fråga eller mötesförfrågan så svarar vi skriftligen

E-postadress