Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att fortsätta accepterar du detta. Läs mer om cookies.
close

Lyxcamping bland bäver och fiskgjuse

Annika och Paul hade två gamla sommarstugor nere vid strandkanten. De var i dåligt skick, saknade vatten och sällskapsytor, och tog inte till vara på den natursköna platsen. Lösningen blev att ersätta dem med en 40 kvadratmeters beach lounge från Sommarnöjen.

Det var i mitten av 90-talet som Annika och Paul köpte sin tomt vid den vackra sjön, som då hade ett större boningshus uppe på höjden och två mindre sommarstugor nere vid vattnet. Paret spenderade flera år på att renovera boningshuset, men stugorna var svårare att ta itu med. Här fanns inget avlopp, bara en gemensam dasslänga, och ingen plats att umgås:

– De svarade inte mot våra behov, och utnyttjade inte det fina läget vid vattnet eftersom fönstren var så små. Man kunde i stort sett bara sova där, så de användes enbart som gäststugor. Vi började drömma om att bygga något som vi kunde använda som vårt eget tillhåll på tomten, berättar Annika.

Annika och Paul började kolla runt efter nya husalternativ och fastnade för Sommarnöjen, främst på grund av de enkla, raka modellerna och de robusta materialvalen. Men tomtens utseende krävde ett hus som var mer avlångt än någon av de då tillgängliga modellerna. På frågan om det gick att göra ett mer rektangulärt hus blev svaret: ”Vi har tänkt ta fram ett sådant hus, ska vi göra det tillsammans?”

Sommarnöjen, arkitektkontoret Kjellander + Sjöberg och Annika och Paul arbetade tillsammans för att ta fram det perfekta huset för platsen.

– Vi hade redan skissat på vad vi ville ha och vad vi kunde få ut på ett vettigt antal kvadratmeter, och dessa skisser lämnade vi till arkitekten och började sedan bolla fram och tillbaka. Processen var väldigt enkel och smidig med bra kontaktytor och snabba svar. När bygget väl satte igång upplevde vi byggarbetarna som väldigt kunniga – ett ovanligt skötsamt gäng som städade på arbetsplatsen varje dag och ständigt höll oss informerade, vi behövde aldrig undra vad de höll på med, säger Annika.

Idag används huset som parets egen oas om sommaren, och gäststuga när de får besök, men också som social yta. Festbordet dukas ofta upp på bryggan som har utekök, men när det blir för kallt eller för myggigt flyttar sällskapet in i huset. De stora fönstren ger känslan att man nästan sitter i naturen, särskilt när bävern simmar förbi på kvällarna, räven smyger runt husknuten och fiskgjusen tar sig en och annan fisk framför fönstren.

– De stora fönsterpartierna skapar en gränslös känsla mellan ute och inne och gör huset väldigt ljust och öppet. Det är som att campa fast lyxigare! Nu kan vi utnyttja att vi har en sjötomt på ett helt annat sätt.


Vill du hellre prata med oss?

Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp inom kort.

Alternativt skicka oss din fråga eller boka ett personligt möte så svarar vi skriftligen.

E-postadress

Nyhetsbrev

Vill du få senaste nytt om fritidshus och Attefallshus?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev genom att fylla i din e-postadress*